
Морозиво із зеленого чаю
Прочитавши назву рецепту, ви звичайно ж здивуєтесь такому відвертому витвору кулінарії, але у японців таке морозиво не є дивиною, та і в нас останнім часом воно стало більш популярним. Ви подивіться скільки цікавих та колоритних компонентів воно поєднало в собі. Тут присутній і терпкий, але водночас легкий смак зеленого чаю, як основного складового інгредієнта, так і невелика кількість вітамінного лимону з його дивовижно кислим смаком. А в доповнення до нашого шедевру збиті білосніжні, ніби хмаринки, вершки, які наповнять наш зелений оазис відтінком прохолоди. Таким морозивом не можливо не насолоджуватись в спекотний літній день, коли просто вмираєш від спраги, а скляночка морозива є просто неперевершеною насолодою.
Ingredients
Яйця
6 шт.
Цукрова пудра
100 г
Зелений чай
20 г
Соєвий соус
5 мл
Вершки 30-33%
200 мл
Лимон
20 г
Вода
70 мл
Preparation steps
01
Взяти сирі яйця, охолодити, відокремити білки від жовтків.
02
Білки збити з половиною цукрової пудри до щільної піни.
03
Чай заварити в 1/3 склянки окропу, дати настоятися 10 хвилин.
04
Жовтки змішати з соєвим соусом, чаєм і лимонним соком (1 ч. л.).
05
Всипати решту пудри і збивати на водяній бані до міцної піни.
06
Збити вершки до щільної піни. З'єднати всі інгредієнти, обережно перемішуючи.
07
Викласти у форму для морозива або у пластмасовий лоток і покласти в морозильник для заморожування мінімум на 2 години.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores