Шоколадне суфле - Image

Шоколадне суфле

Number of servings: 6Cooking time: 30 minDifficulty: MediumMeal: Dinner

Шоколаду багато не буває. З цією фразою погодиться будь-який ласун. Він прекрасний у всіх видах – будь то гарячий напій, невелика цукерочка або навіть цілий торт. А ось це чудове суфле, з властивою йому французькою елегантністю, як раз таки і втілить Вашу «шоколадну» мрію. Тільки уявіть собі: солодка корочка з повітряного шоколадного тіста, а всередині – гарячий рідкий шоколад. Що може бути краще? Три невід'ємні складові правильно приготованого суфле – це ніжність, легкість і повітряність. І як не дивно, саме яйця, незважаючи на свою непримітність і, здавалося б, неважливість, виконують головну роль у досягненні цих якісних характеристик, без яких суфле зовсім не суфле.

Ingredients

Чорний шоколад

100 г

Какао-порошок

1 ст.л.

Яйця

3 шт.

Борошно

3 ст.л.

Молоко

1 ст.л.

Цукор

0,5 склянки

Вершкове масло

100 г

Preparation steps

01

Плитку шоколаду поламайте на шматочки. Вершкове масло поріжте. Все складіть у каструльку і розтопіть на водяній бані.

02

Яйця і цукор злегка збийте міксером на низькій швидкості, до отримання однорідної маси.

03

Додайте какао, борошно і молоко, все перемішайте.

04

Влийте до отриманої маси шоколадно-масляну суміш, все добре перемішайте.

05

Невеликі формочки змастіть маслом (всього 6 штук), наповніть на 3/4 шоколадною масою і поставте в морозильну камеру на 1 годину.

06

Духовку нагрійте до 170°C. Поставте в духовку формочки з шоколадною масою і випікайте 15 хвилин (дуже важливо не перетримати суфле в духовці).

07

Після випікання поверхню суфле злегка надується - так і має бути. Можна посипати суфле цукровою пудрою для оздоблення. Подавайте негайно.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Asparagus Salad with Peas And Eggs

Asparagus Salad with Peas And Eggs

2

40 min