Шакшука - Image

Шакшука

Number of servings: 6Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Breakfast

Шакшука – яєчня на ізраїльський манер. Страва складається з власне яєць і матбухи – соковитої овочевої «подушки» з томатів (або томатного соусу), перців різних сортів, цибулі та пряних спецій. Вважається, що шакшука була привезена марокканськими, алжирськими і туніськими вихідцями до Ізраїлю. Незабаром ці ласощі стали улюбленою національною стравою. Для приготування шакшуки яйця повинні бути найсвіжіші, а томати – соковиті і стиглі. Смажиться справжня шакшука виключно в оливковій олії. Ізраїльтяни не рекомендують перекладати страву на тарілку, інакше вона втратить свій смак. Цей типовий сніданок в Ізраїлі за традицією подають з питою або хлібним коржем. Просто, швидко і смачно.

Ingredients

Яйця

6 шт

Перець чилі

3 шт.

Оливкова олія

50 мл.

Цибуля

1 шт.

Часник

5 зубчиків

Кмин

1 ч. л.

Паприка

1 ст. л.

Помідори у власному соку

800 г.

Сіль

за смаком

Фета

100 г.

Петрушка

1 пучек

Піта

за смаком

Вода

1/2 склянки

Preparation steps

01

Нагріти сковороду з оливковою олією. Цибулю, перець і часник дрібно нарізати. Дрібно нарізану цибулю і перець, помішуючи, готувати 6 хвилин.

02

Додати нарізаний часник, кмин, паприку і готувати 2 хвилини. Томати разом із соком додати в сковороду. Влити 1/2 склянки води і тушкувати на повільному вогні, помішуючи, 15 хвилин.

03

Посолити. Вбити яйця, щоб вони рівномірно закрили соус. Закрити кришкою на 5 хвилин. Потім акуратно ложкою від'єднати білки і змішати з овочами, щоб не зачепити жовтки. Посипати фетою. Подавати з пітою.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Шакшука – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua