Запечений паштет із артишоків і пармезану - Image

Запечений паштет із артишоків і пармезану

Number of servings: 2Cooking time: 25 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Артишоки увійшли в раціон людини ще в античні часи, але, на жаль, у нас цей надзвичайно цікавий і корисний продукт незаслужено обділений увагою споживачів. Свіжі артишоки можна придбати не завжди, а от консервовані артишоки можна знайти в продажу в будь-який час року. Досить щільна м'якоть артишоків добре переносить консервацію. Зазвичай консервовані артишоки використовуються як пікантний і незвичний інгредієнт салатів, а також їх використовують в приготуванні соусів і супів. У цьому рецепті пропонується приготувати запечений паштет із консервованих артишоків і пармезану. Смачно, корисно і незвично!

Ingredients

Артишоки консервовані

400 г.

Сир пармезан

150 г.

Майонез

250 мл.

Часник сушений мелений

3 г.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Сік лимонний

за смаком

Петрушка

0,5 ст. л.

Preparation steps

01

Духовку розігріти до 180°С.

02

Артишоки висушити на паперовому рушнику, після викласти в миску, розім'яти виделкою.

03

Додати в миску до артишоків майонез, тертий пармезан, часник, посолити і поперчити за смаком, скропити лимонним соком, перемішати.

04

Викласти паштет у форму для випікання, поставити форму в духовку на 15-20 хвилин. Запечений паштет подавати теплим, прикрасивши зверху посіченою петрушкою.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min