
Чізкейк зі сметаною
Повітряний чізкейк – втілення фантазії європейських кондитерів та майстерності американських кулінарів. Якщо бути точним, цей ніжний десерт – кулінарний шедевр східноєвропейської кухні, а американці внесли лише невеликі корективи, замінивши зернистий кисломолочний сир вершковим сиром філадельфія. Божевільна популярність чізкейку сприяла появі безлічі варіантів його виконання: від сирних запіканок до тістечка суфле. Історія історією, але цей вишуканий десерт встиг завоювати визнання всього світу своїм божественним смаком і надзвичайною красою, яку, до речі, можна втілити власними руками. А наш простий рецепт Вам у цьому допоможе. В якому, до речі, крім кисломолочного сиру використовується сметана.
Ingredients
Масло вершкове
125 г.
Печиво
250 г.
Кисломолочний сир
750 г.
Цукор
220 г.
Яйце куряче
3 шт.
Сметана
180 г.
Лимон
120 г.
Preparation steps
01
У блендері подрібнити заморожене масло з печивом. Утрамбувати печиво у форму, зробивши бортики. Поставити форму мінімум на 30-45 хвилин у холодильник. Розігріти духовку до 160°C.
02
З'єднати і збити сир (протертий через сито), сметану, лимонний сік і цедру, яйце і цукор. Довести масу до однорідної консистенції. Дістати форму, вилити начинку, поставити в духовку і випікати близько 60 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores