
Печеня по-київськи
Рецептів печені існує значна безліч, але всіх їх об'єднує одне - обробка м'яса жаром або, просто-напросто, смаження. Ця страва широко поширена в багатьох країнах світу, має давню історію і нерідко входила в меню царських бенкетів. Печеня по-київськи - ситне блюдо, що володіє насиченим смаком і ароматом. Процес приготування не складний. Найчастіше готується в керамічних горщиках, але можна готувати і в звичайному посуді, подається на стіл гарячим. Добре підходить, як на обід, так і на вечерю. Особливий ніжний вершковий смак цьому блюду надають гриби зі сметаною і вершками.
Ingredients
Свинина
250 г.
Морква
1 шт.
Цибуля
1 шт.
Картопля
3 шт.
Печериці
100 г.
Відварені білі гриби
70 г.
Відвар з білих сушених грибів
100 мл.
Оливкова олія
за смаком
Зелена цибуля
за смаком
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Сметана
за смаком
Вершки
100 мл.
Борошно
за смаком
Preparation steps
01
М'ясо нарізати тонкими шматочками, посолити і поперчити. Обваляти в борошні. Обсмажити м'ясо на оливковій олії до готовності.
02
Картоплю нарізати часточками і обсмажити у фритюрі.
03
Моркву нарізати кубиками, цибулю - півкільцями, білі гриби - великими шматочками, шампіньйони - пластинками.
04
Обсмажити овочі на оливковій олії. Додати смажену картоплю і м'ясо, відвар з білих сушених грибів, і тушкувати все разом 10 хвилин.
05
Заправити печеню вершками, посипати зеленою цибулею і покласти ложку сметани.
06
Запікати в духовці протягом 10 хвилин при температурі 200°С.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores