Тісто філо - Image

Тісто філо

Number of servings: 4Cooking time: 2 h 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Філо – неймовірно тонке, повітряне, майже невагоме тісто, що виготовляється з борошна, солі, олії і води (без додавання яєць). Як мовиться, лаваш на середземноморський манер. У перекладі з грецької «філло» означає «лист». І справді: тісто наскільки прозоре, що нагадує цигарковий папір. Ми пропонуємо Вам класичний рецепт тіста філо. Ви ж можете в стопку листів додати будь-яку начинку на Ваш смак: шматочки м'яса, овочі, фрукти, ягоди або навіть шоколадний соус, джем. Відповідно, така закуска може перетворитися на самостійну страву, ситний перекус або вишуканий десерт. До речі, тісто філо любить заморозку, тому його можна наготувати на запас і зберігати в морозильній камері до півроку.

Ingredients

Борошно пшеничне

900 г.

Сіль

1 ч.л.

Вода

300 мл.

Олія оливкова

5 ст.л.

Сік лимонний

1,5 ст.л.

Preparation steps

01

Змішати борошно з сіллю в мисці. Порціями додавати воду, попередньо змішану з лимонним соком, ретельно вимісити тісто. Потім додати оливкову олію.

02

Повторно вимісити, обернути плівкою, покласти в холодильник на 2 години.

03

Дістати із холодильника тісто, дати полежати при кімнатній температурі, після чого розділити на кілька частин.

04

Вручну розтягувати кожен шматок тіста в різні сторони, обережно, тісто не повинно рватися. Товщина розтягнутого тіста повинна бути рівною товщині паперового аркуша. При випіканні тісто необхідно змастити розтопленим вершковим маслом, кожен шар.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Тісто філо – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua