Листкові смужки з кавовим кремом - Image

Листкові смужки з кавовим кремом

Number of servings: 6Cooking time: 50 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Листкові смужки з кавовим кремом – вишуканий десерт, до складу якого входить найніжніший крем з коньяком, який, у свою чергу, надає випічці багатий смак кори деревного дуба і смолистий аромат. Спробуйте додати бренді замість коньяку. Листкові смужки знизу і зверху покривають кавовий крем. Рекомендується залишити приготовану страву на годину в холодильнику. Завдяки цьому крем просочить слойки своїм насиченим кавово-коньячним смаком, після чого стане густим і не буде розтікатися. Таку страву безсумнівно можна віднести до категорії «для дорослих».

Ingredients

Тісто листкове

450 г.

Кава свіжозварена

40 мл.

Яйце куряче

2 шт.

Цукор

100 г.

Борошно пшеничне

40 г.

Молоко

260 мл.

Масло вершкове

200 г.

Цукрова пудра

4 ст. л.

Коньяк

1 ст. л.

Preparation steps

01

Змастити деко холодною водою, викласти на деко смужки тіста, дати їм час відтанути протягом 10 хвилин. Після, деко поставити в розігріту до 200°C духовку, випікати протягом 15 хвилин.

02

Зварити каву. Відокремити жовтки, вилити їх в миску, розтерти з цукром. Вмішати в суміш борошно, ретельно перемішати, влити сюди ж теплу каву.

03

Влити молоко в невелику каструлю, поставити на вогонь, нагріти молоко, після, поступово вливати в молоко суміш з миски, змішувати до загустіння.

04

В окремій мисці змішати вершкове масло кімнатної температури, додати половину цукрової пудри, перемішати. Додати в масляну суміш крем з каструлі, перемішати, в кінці додати коньяк.

05

Готові смужки тіста розрізати по горизонталі, як булочки. Нижню половину змастити кремом, накрити верхньою. Перед подачею присипати зверху цукровою пудрою.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Листкові смужки з кавовим кремом – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua