
Португальський червоний суп
Жителі Португалії люблять дуже смачно і ситно поїсти. Відомо, що Португалія - це країна томатів. Тут готують найрізноманітніші салати, соуси, другі страви і, звичайно, ж супи і все це з томатів. Супи португальські - це особлива справа. Вони вважаються тут дуже корисними, так як в Португалії не прийнято робити зажарку та ще й на соняшниковій олії. У супи додають просто оливкову олію. У цьому весь і секрет. Про користь оливкової олії можна говорити дуже багато. Але сьогодні не про неї, а про португальський червоний суп. Його особливість полягає в тому, що він подається холодним. Так як соняшникова олія для нас набагато звичніша, то в рецепті присутня саме вона, хоча якщо ви хочете, можете замінити її на оливкову.
Ingredients
Томати
300 г.
Зелений солодкий перець
1 шт.
Часник
4 зубчика
Рослинна нерафінована олія
4 ст. л.
Сік лимона (або оцет)
1,5 ст. л.
Холодна кип'ячена вода
1,5 ст.
Черствий хліб
200 г.
Зелень
за смаком
Preparation steps
01
Часник розтерти разом із сіллю. Зелений солодкий перець дрібно нарізати. Помідори очистити від насіння і шкірки, дрібно нарізати (для швидкого варіанту насіння можна і залишити) і збити виделкою.
02
У кип'ячену холодну воду влити рослинну олію, лимонний сік або оцет, покласти подрібнену зелень.
03
Змішати всі складові супу, досолити, якщо потрібно. Нарізати квадратиками хліб, додати в суп.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores