Пишний омлет з вершковим маслом на водяній бані - Image

Пишний омлет з вершковим маслом на водяній бані

Number of servings: 4Cooking time: 45 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Омлет з яєць і молока - одне з найбільш простих страв у приготуванні. Це може бути згорнутий омлет, пишний омлет або приготований в духовці. Можна приготувати омлет в пароварці. У омлет додають і інші продукти - ковбасу, шинку, морепродукти, сири, овочі. Часто готують омлет з начинкою: її викладають на одну половинку омлету і накривають іншою - виходить пиріжок. Іноді вводять добавки в саму омлетную масу перед тим, як виливати її на сковороду. Для омлету зовсім не обов'язково змішувати яйця з молоком. Замість молока ще використовують воду, кефір, кисле молоко, сметану, вершки або бульйони. Іноді в омлет додають борошно, і тоді він виходить більш пишним.

Ingredients

Яйце куряче

5 шт.

Молоко

200 мл.

Сіль

0,5 ч. л.

Масло вершкове

50 г.

Preparation steps

01

Духовку розігріти до 200°С. Яйця вбити в миску, перемішати, при цьому не потрібно збивати, додати до них молоко і сіль.

02

Скляну форму для випікання змастити вершковим маслом, вилити в неї молочну суміш.

03

Скляну форму поставити в металеве деко із бортиками, налити в нього воду, рівень води має бути на половину скляної форми.

04

Поставити в духовку на 30 хвилин. Викласти зверху на омлет шматочки вершкового масла, поставити в духовку ще на 5 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min