Пахлава "Фісташкова" - Image

Пахлава "Фісташкова"

Number of servings: 4Cooking time: 1 h 5 minDifficulty: DifficultMeal: Lunch

Важко не погодитися з тим, що візитна картка кухні Близького Сходу - це солодка пахлава. Практично в будь-якій країні цього регіону можна побачити кондитерські крамниці, що торгують казковим ласощами. Батьківщиною пахлави вважають Туреччину, але за час проникнення її в кухні країн-сусідів, з'явилося безліч різних рецептів, хоча основа - листкове тісто, горішки, мед, цукровий сироп - залишається незмінною. Відома пахлава бакинська, вірменська, кримська, люблять і готують її в Греції, Болгарії та багатьох інших країнах. Звичайно, ми з вами перебуваємо не на Сході, але проникнути в таємниці приготування пахлави можемо просто зараз! Ділимося рецептом.

Ingredients

Борошно

300 г

Яйця

2 шт.

Рослинна олія

1 ст.л.

Сода

дрібка

Сіль

дрібка

Волоські горіхи

200 г

Фундук

150 г

Фісташки (несолені)

100 г

Вершкове масло

120 г

Кориця мелена

1 ч.л.

Мед

6 ст.л.

Цукор

100 г

Лимон

0,5 шт.

Preparation steps

01

Для тіста просійте борошно гіркою і всередині зробіть ямку. Влийте в неї 60 мл води, рослинну олі., вбийте яйця, додайте соду і сіль.

02

Вимісіть тісто до однорідності - воно повинно буде м'яким і пружним, скачайте в кулю, накрийте рушником і залиште в теплому місці на 30 хвилин. Потім обімніть і залиште ще на 20 хвилин. Цю процедуру повторіть ще 2 рази.

03

Всі горіхи подрібніть (частину можна залишити цілими для оздоблення).

04

У сотейнику розігрійте вершкове масло (100 г), потім всипте горіхи, корицю і влийте мед (4 ст.л.). Все добре перемішайте.

05

Духовку розігрійте до 180°C.Тесто розділіть на 12 частин. Кожну частину дуже тонко розкачати - до майже прозорого состоянія. Форму для торта (можна використовувати як круглу, так і квадратну) змастіть вершковим маслом. Решту вершкового масла розтопіть. Викладіть у форму перший лист тіста, дуже добре змастіть його вершковим маслом і викладіть на нього другий лист.

06

Зверху викладіть 3-4 ст.л. горіхової начинки і рівномірно розподіліть. Накрийте наступним листом і знову викладіть горіхову начинку. Повторюйте цю процедуру, поки не залишиться два останніх листа

07

Для останнього шару викладіть один лист тіста, змастіть його маслом і викладіть зверху останній лист. Змастіть останній шар вершковим маслом і наріжте пахлаву ромбиками (їхній розмір залежить тільки від вашого смаку).

08

Випікайте пахлаву в розігрітій духовці приблизно 40-45 хвилин. Періодично діставайте її і змащуйте верх вершковим маслом, щоб він не пересихав.

09

Тим часом приготуйте сироп. З половини лимона вичавити сік (близько 30 мл) і натріть цедру. З'єднайте цукор, 2 ст.л. меду, лимонну цедру і сік, залийте 130 мл води. Всі проваріть на повільному вогні близько 10 хвилин, до повного розчинення цукру і отримання однорідної маси.

10

За 10 хвилин до готовності пахлави дістаньте її з духовки і вилийте у форму 1/3 частину сиропу. Після чого, коли пахлава буде повністю готова, вилийте у форму весь залишився сироп і дайте пахлаві охолонути. Прикрасьте за смаком половинками горіха або тертими горіхами (зелені мелені фісташки будуть виглядати особливо ефектно).

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Пахлава "Фісташкова" – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua