Натиліас - Image

Натиліас

Number of servings: 2Cooking time: 50 minDifficulty: MediumMeal: Dinner

Натіліас - дуже смачний і ніжний десерт, який порадує вас своїм м'яким смаком. Він настільки ніжний, що відразу тане в роті. А все завдяки ванілі, яка надає такий смак вашій страві. Не дивлячись на те, що десерт готується не дуже швидко, все ж він того вартий. Адже найніжніший смак ванілі із вершками, молоком і корицею зроблять свою справу. Десерт має дуже презентабельний вигляд, тому ви можете подавати його і гостям у свято, і просто до сімейної вечері. Він заворожує всіх своїм смаком буквально з першої ложечки. Тому що ця страва досконала як на смак, так і його зовнішній вигляд. Печиво для нього краще вибирати пісочне.

Ingredients

Молоко

200 мл.

Вершки 30%

80 мл.

Лимон

1 шт.

Кориця мелена

1 г.

Печиво

4 шт.

Ванільний стручок

0,5 шт.

Яйце куряче

5 шт.

Борошно кукурудзяне

30 г.

Цукор

50 г.

Preparation steps

01

Жовтки відокремити від білків, з лимона зняти цедру, ваніль розрізати уздовж.

02

У невелику каструлю вилити молоко, поставити на вогонь, додати половину цедри лимона, покласти паличку кориці, половину ванілі, довести до кипіння, після, варити на маленькому вогні 2 хвилини.

03

Жовтки змішати в мисці з цукром, влити вершки і висипати борошно, збити до піни.

04

Для водяної бані влити в окрему каструлю 1 л. води, поставити на вогонь, довести до кипіння, зменшити до середнього.

05

У молоко влити невеликою цівкою вершково-яєчну суміш, витягнути ваніль, цедру і корицю, перелити в металеву миску, поставити на заздалегідь приготовлену водяну баню.

06

Варити на водяній бані 4-5 хвилин, при цьому постійно змішувати, уникаючи прилипання суміші до дна.

07

У порційну форму викласти частину суміші, зверху покласти 1 печиво, зверху другу частину маси і знову 1 печиво. Прибрати в холодильник на 25 хвилин. При подачі посипати зверху меленою корицею.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Seabass baked in foil

Seabass baked in foil

2

30 min