Манти в мікрохвильовій печі - Image

Манти в мікрохвильовій печі

Number of servings: 3Cooking time: 40 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Манти - відома всім і улюблена багатьма страва, що не потребує реклами. Назва страви прийшла до нас із тюркських мов і в перекладі з китайської означає «голова з начинкою». Спочатку для начинки використовували тільки рублене бараняче м'ясо. Сьогодні манти готують з різними видами м'яса: зі свининою, яловичиною, а також з м'ясом птиці або кролика. Дрібно порубана (обов'язково вручну) цибуля - ще один обов'язковий інгредієнт. Начинку кладуть на коржі з прісного тіста і герметично защипують краї. Готувати страву потрібно обов'язково на пару. Але, на жаль, не всі знають, що манти можна приготувати більш швидким способом: за допомогою мікрохвильовки, що й пропонується зробити в запропонованому рецепті.

Ingredients

М'ясо (свинина)

300 г.

Цибуля ріпчаста

4 шт.

Борошно

200 г.

Яйце

2 шт.

Сало

50 г.

Сіль

за смаком

Чорний мелений перець

за смаком

Олія

100 г.

Preparation steps

01

Спочатку потрібно приготувати начинку. Для начинки м'ясо, сало та цибулю подрібнити ножем. Змішати порізані інгредієнти, додати до них сіль, перець та знову перемішати. Залишити постояти.

02

Тепер прийшов час для тіста. Для цього яйця вбити в миску, додати до них півсклянки холодної води, а також приблизно половину чайної ложки солі. Добре все розмішати. Поступово всипати борошно, не припиняючи мішати, тісто повинне вийти крутим.

03

Тепер добре і ретельно замісити тісто руками. За правилами - приблизно двадцять хвилин, залишити постояти на 15-20 хвилин. Коли тісто підійде - поділити його на дві частини, потім ще та ще, як це роблять при приготуванні пельменів або вареників.

04

Розкачати з тіста перепічку приблизно 10 см. в діаметрі, покласти 1 столову ложку начинки, та згорнути. Можна для більшої соковитості мант в кожен з них при загортанні докладати маленький шматочок сала.

05

Кожен мант занурити в олію, або обмазати щіточкою.

06

Тепер викласти манти на решітку. Вона може бути будь-якою, головне, щоб помістилася в мікрохвильовій печі. Гарно викласти на неї манти в олії. А в окрему кастрюльку налити води, та поставити її під решіткою. Увімкнути приблизно на 15 хвилин мікрохвильову піч - та манти готові.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min