Лахмаджун - Image

Лахмаджун

Number of servings: 80Cooking time: 12 minDifficulty: MediumMeal: Dinner

Така дивна назва страви пояснюється тим, що батьківщина його Туреччина. Зазвичай лахмаджун - це корж з тіста, на яку викладають різну начинку. Головним інгредієнтом начинки тільки має бути м'ясо. Зазвичай це баранина. Ну і звичайно ж багато приправ у вигляді перцю та інших спецій. Також багато овочів: помідори, перець, цибулю. Все це робить страву дуже насиченою. Можна навіть подумати, що лахмаджун чимось нагадує шаурму. Тільки звичайно ж набагато краще, адже ви робите це своїми руками і з натуральних продуктів, до того ж свіженьку. Дуже ситна і чудова страва для всієї родини, яке порадує ваші шлунки, та й загалом вас.

Ingredients

Вода

1 ст.

Дріжджі

1 ст. л.

Цукор

1 ст. л.

Сіль

2 ч. л.

Борошно

2 ст.

Фарш (будь-який)

350 г.

Цибуля

1 шт.

Петрушка

1 пуч.

Вершкове масло

75 г.

Помідори

2 шт.

Паприка

2 ч. л.

Перець гострий

1 шт.

Молоко

0, 5 ст.

Preparation steps

01

Дріжджі розчинити в теплій воді, додати цукор. Залишити на 10 хвилин.

02

Борошно просіяти, додати сіль, влити дріжджі. Поставити в тепле місце на 40 хвилин.

03

Розділити тісто на невеликі шматочки, надавши кожному форму м'ячика і залишити на 30 хвилин.

04

Для начинки у фарш додати перекручені на м'ясорубці цибулю, петрушку, томати, 2 види перцю, масло. Також посолити.

05

Потім кожен шматочок тіста розкачати величиною з тарілку. Після цього викласти кожен шматочок тіста, змащений зверху маслом на деко. На тісто викласти тонким шаром 1-1,5 ст. л. начинки і розрівняти.

06

Пекти потрібно 5-6 хвилин при температурі 200°С.

07

Готові лахмаджуни згорнути рулетом й вичавити на них лимонний сік.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Лахмаджун – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua