Кнедлики зі шпинату - Image

Кнедлики зі шпинату

Number of servings: 6Cooking time: 1 h 45 minDifficulty: DifficultMeal: Lunch

Кнедлики - це порівняно "молода" страва, оскільки з'явилася вона в XIX столітті на території нинішніх Чехії та Словаччини. Але це не завадило їй стати дуже популярною і навіть традиційною в тих країнах. Не відомо точно, правда, чому саме слово прийшло з німецької мови, але це ж і не найголовніше. Справа в тому, що в цій страві дуже незвичайний спосіб приготування. У класичному варіанті - це тісто або картопля проварені дуже швидко в киплячій воді. Але ми вирішили піти далі, тому наш рецепт відрізняється від звичного. У кнедлики зі шпинатом дуже багато різних інгредієнтів. Одні з них роблять страву досить ситною, а інші - корисною.

Ingredients

Свіжеморожений шпинат

1 кг

Булочки

2 шт.

Житній хліб

80 г

Молоко

150 мл

Цибуля

1 шт.

Вершкове масло

100 г

Сир емменталь (можна замінити іншим сиром)

180 г

Яйця

2 шт.

Гречане борошно

60 г

Петрушка

5-7 гілочок

Часник

1 зубчик

Овочевий або курячий бульйон

300 мл

Пармезан для подачи

50 г

Мускатний горіх

дрібка

Чорний перець

за смаком

Сіль

за смаком

Preparation steps

01

Шпинат разморозьте, якщо це цілі листя - дрібно порубіть їх.

02

Булочки наріжте невеликими квадратиками завтовшки 0,5 см. Житній хліб подрібніть в крихту в блендері або кухонному комбайні.

03

Молоко трохи підігрійте. З'єднайте житній хліб і булочки і влийте молоко.

04

Сир наріжте маленькими кубиками.

05

Листя петрушки, цибулю і часник дрібно порубіть. Розтопіть на сковороді 30 г вершкового масла і пасеруйте в ньому петрушку, цибулю і часник, трохи згодом введіть шпинат і продовжуйте пасерувати ще пару хвилин.

06

Отриману масу з'єднайте в мисці з хлібною крихтою, перемішайте. Додайте яйця, гречане  борошно, сир, спеції і сіль і все  перемішайте. Накрийте цю масу кришкою і залиште на 45 хвилин.

07

Змочіть руки і сформуйте 18 кнедликів діаметром 4 см.

08

Доведіть воду до кипіння, підсоліть і опустіть в неї отримані кнедлики. Дайте їм трохи покипіти, потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою і залиште їх варитися протягом ще приблизно 15 хвилин. Дістаньте кнедлики шумівкою і викладіть на серветку, щоб вони обсохли.

09

До сковороди влийте бульйон, додайте 80 г вершкового масла, викладіть кнедлики і дайте їм покипіти. Періодично перевертайте їх. Продовжуйте тушкувати до практично повного випаріння рідини.

10

Дістаньте кнедлики, полийте залишилися бульйоном. Пармезан натріть. Розкладіть кнедлики по тарілках, посипте пармезаном і подавайте.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Кнедлики зі шпинату – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua