
Журавлинний кисіль "Червоні вітрила"
Кисіль - це стародавній напій слов'ян. Його варили ще на Русі. Звідти й назва пішлf. Раніше кисіль варили з вівса. А солодкі (із фруктів і ягід) почали варити набагато пізніше, коли світу став відомий картопляний крохмаль. Вівсяні, житні, пшеничні киселі відносяться до дуже стародавніх російських страв. Їм більше 1000 років. Їх навіть описували літописці у своїх повістях. Коли почали варити солодкий кисель, тоді і з часом з'явився рецепт журавлинного. Не дивлячись на те, що ця ягода кислувата, все ж кисіль із журавлини досить популярний, так як ягода ця дуже корисна і містить багато вітамінів. Відмінний десерт буде до речі після приємної сімейної вечері.
Ingredients
Журавлина
300 г
Цукор
500 г
Крохмаль
2 ст.л.
Preparation steps
01
Ягоди переберіть та промийте. Якщо ви використовуєте заморожену ягоду, дайте їй відтанути.
02
Розімніть ягоди товкачиком.
03
Викладіть ягідну масу на марлю і відіжміть сік. Отриманий сік поставте в холодильник.
04
Ягідну масу,що лишилась пілся віджиму, викладіть в каструлю, залийте 1 л гарячої води і проваріть 5 хвилин.
05
Потім цей відвар процідіть, додайте цукор і варіть до його розчинення.
06
Крохмаль розведіть водою, влийте в сироп і, помішуючи, доведіть його до загустіння.
07
Після чого влийте журавлинний сік, добре все перемішайте і зніміть з вогню. Подавати кисіль можна в склянках, краї яких прикрашені цукром або цукровою пудрою.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores