Італійська пасхальна коса - Image

Італійська пасхальна коса

Number of servings: 8Cooking time: 3 h 40 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

До великого свята Воскресіння люди здавна ставляться дуже дбайливо і з повагою, особливо віруючі. Вони дотримуються всіх традицій: спочатку Великий піст, а потім розговіння в день Пасхи. У кожного народу свої традиції в цей день. Наприклад, у слов'ян головною стравою вважається паска. Італійці ж випікають пасхальну косу. Ця здобна страва вважається головною у католиків у такий день. Косу роблять з різною начинкою. У нашому випадку - це ковбаса , сир і маслини. Страва виходить не солодкою, адже ми звикли до солодких пасок, але не менш святковою. Така смачна випічка прикрасить не тільки пасхальний стіл. Її можна готувати і просто для сімейної вечері.

Ingredients for the recipe

7 Flour 1kg
21.90

7 Flour 1kg

1 kg

Ingredients

7 Flour 1kg

600 г.

BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml

30 г.

Lvivski Drizhzhi Pressed Yeast 42g

12 г.

Salt Egypt

10 г.

Spravzhnii Syr Dutch Cheese 50%

100 г.

Smoked Chicken Sausage

100 г.

Tse-Yaytse! Chicken Eggs С1 15pcs

5 шт.

Auchan Dried Poppy Seeds 150g

20 г.

Peeled Pumpkin Seeds

20 г.

Sesame Seeds

20 г.

Preparation steps

01

Спочатку потрібно налити воду (370 г.) у миску та трохи її нагріти, додати сіль, 1 чайну ложку цукру (для дріжджів), дріжджі, олію, все розмішати. Додати просіяне борошно та замісити тісто. Зробити з нього 2 кулі та поставити в тепле місце підніматися.

02

Копчену ковбасу нарізати кубиками 5х5 мм., твердий сир натерти на крупній тертці, оливки порубати на невеликі шматочки. Від тіста, що підійшло (1 кулі) відірвати невеликий шматочок (розміром, як волоський горіх) та відкласти. Тісто, що залишилося, розділити на три частини та з кожної зробити довгий джгут та розкачати в смужки довжиною 80 см., шириною 7 см. На одну смужку покласти ковбасу, на другу - оливки, на третю - твердий сир, кожну защіпнути.

03

Змастити кожен джгут збитим яйцем та посипати один - маком, інший - кунжутом, третій - гарбузовим насінням. Яйця ретельно помити з милом та варити протягом 5 хвилин; охолодити. З джгутів сплести косу та згорнути у кільце. Зверху розмістити 4 яйця, закріпивши тоненькими джгутиками з тіста, котре відкладали.

04

Плетінку перекласти на деко та залишити на 1 годину. Можна випікати при температурі 180°С 40-50 хвилин. Але можна випікати й при температурі 200°С 45 хвилин. З усього тіста виходить дві плетінки, одна з яйцями, інша - без.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Spinach salad

Spinach salad

1

20 min