Хурма, запечена в сметані - Image

Хурма, запечена в сметані

Number of servings: 3Cooking time: 1 h 15 minDifficulty: MediumMeal: Dinner

Пізньої осені на полицях в магазинах з'являється довгоочікувана хурма. Дивовижний фрукт, дуже корисний і смачний. Мало кому відомо, але хурма запобігає появі ракових клітин, знижуючи ризик серцево-судинних захворювань. Цей фрукт отримав назву «їжа богів». Не дивно: стародавні греки знали толк в задоволеннях. Насолодитися медовим смаком хурми можна, споживаючи її як фрукт або готуючи з неї цікаві закуски та десерти. Пропонований рецепт – яскравий тому приклад. Сметанний соус гармонійно поєднується з фруктом, наповнюючи страву вершковим ароматом. Щоб позбавити хурму від терпкості, залиште її в морозилці на пару годин.

Ingredients

Хурма

3 шт.

Сметана

3/4 склянки

Яйце

1 шт.

Борошно

1 ст. л.

Цукор

130 г.

Лимон

0,5 шт.

Ванільний цукор

1 ч. л.

Соняшникова олія

за  смаком

Цукрова пудра

за смаком

Preparation steps

01

Натерти цедру лимона і видавити сік. Хурму залити водою так, щоб вона повністю покривала плоди; додати 100 г. цукру, цедру і лимонний сік. Поставити на сильний вогонь, довести до кипіння, зняти з вогню, накрити і залишити на 30 хвилин.

02

Потім хурму вийняти, очистити від шкірки, видалити кісточки.

03

Яйця збити з простим і ванільним цукром, змішати з борошном і сметаною. Хурму викласти у змащену маслом форму для запікання, полити сметанним соусом. Запікати в духовці, розігрітій до 180°С, протягом 30 хвилин.

04

Подати, посипавши цукровою пудрою.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min