Галушки - Image

Галушки

Number of servings: 4Cooking time: 40 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Галушки - дуже популярна страва українського походження, яка має своїх прихильників і на Україні, і за її межами. Історія цієї страви налічує декілька століть. В кожній місцевості України свої секрети приготування галушок. Але найбіш популярні - полтавські галушки. Ми пропонуємо вам свій рецепт страви. Добавляємо в тісто кисломолочний сир, яйця, крахмаль і сметану. Пухкі сніжно-білого кольору галушки поливаємо сметаною, розтопленим вершковим маслом, додаємо варення і... Смачного! Подаємо і як десерт, і, як окрему страву. Галушки, приготовлені за нашим рецептом, знайдуть своїх прихильників і серед дорослих, і серед малечі.

Ingredients

Кисломолочний сир

600 г.

Яйце куряче

3 шт.

Борошно пшеничне

60 г.

Крохмаль картопляний

20 г.

Сметана

40 г.

Сіль

за смаком

Масло вершкове

за смаком

Preparation steps

01

Змішати в мисці сир, сметану, борошно, яйця і крохмаль. Ретельно замісити, скачати кульки.

02

Налити в каструлю воду, довести до кипіння, додати кульки, варити поки вони не спливуть.

03

При подачі, полити зверху на готові галушки розтоплене вершкове масло і сметану, додати варення.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min