
Фініковий пудинг
Пудинг вважається класичним традиційним десертом родом з Великобританії. Його готують з цілком стандартного набору звичайних продуктів, який знайдеться в холодильнику у кожної господині. Гармонійно в пудингу відчувають себе фрукти, ягоди та різні прянощі. Згідно англійським кулінарним традиціям цю страву подають на Різдвяні свята. У рецепті фінікового пудингу замість звичайного цукру можете використовувати коричневий цукор. Завдяки ньому десерт набуде яскравий, бурштиновий колір і заграє карамельними нотками. При подачі ароматний пудинг можна полити жирними вершками або приготованим заздалегідь карамельним соусом.
Ingredients
Фініки без кісточок
300 г.
Вода
150 мл.
Вершкове масло
125 г.
Цукор
150 г.
Яйця
2 шт.
Борошно
170 г.
Сода
1 ч. л.
Preparation steps
01
Фініки залити кип'яченою водою, додати соду на кінчику чайної ложки, перемішати і залишити на 30 хвилин.
02
Далі збити в блендері.
03
Вершкове масло розтерти з цукром.
04
У масу по одному ввести яйця.
05
В отриману масу ввести фінікову масу і борошно.
06
Перемішати і залишити на півгодини.
07
Випікати при температурі 180°C протягом 40 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores