Цитрусовий тархун - Image

Цитрусовий тархун

Number of servings: 4Cooking time: 20 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

«Тархун» в Радянському Союзі - це солодкий безалкогольний газований прохолодний напій зеленого кольору. Виготовлявся він з води, лимонної кислоти, цукру і екстракту естрагону. До речі, винайдений був напій "Тархун" в 1887 році тифлісським аптекарем Митрофаном Лагідзе, який здогадався додавати в газовану воду екстракт кавказького естрагону ( тархуну ). Вперше в масовий продаж в СРСР напій вступив у 1981 році. Рослина тархун - корисна і містить каротин, аскорбінову кислоту, кумарин. У свіжих листках знаходяться вітаміни В1, В2, А, С, мінеральні речовини: магній, калій, фосфор, залізо, смоли, гіркоти, дубильні речовини. Приготуйте сьогодні своїми руками цей чудовий напій.

Ingredients

Тархун свіжий

200 г.

Вода

400 мл.

Лимон

1 шт.

Цукор

1 ст. л.

Лайм

1 шт.

Мед

2 ч. л.

Preparation steps

01

Тархун ретельно промити, порвати великими шматками.

02

У мисці змішати 0,5 склянки кип'яченої холодної води, сік лимона, лайма і 1 ст. л. цукру. Подрібнити блендером. Процідити сік і віджати зелень.

03

Розбавити приготовлений сік холодною кип'яченою водою до необхідної консистенції, при необхідності додати цукор. При подачі додати в склянку лід, гілочку м'яти і 0,5 ч. л. меду.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Цитрусовий тархун – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua