
Чашушулі
Чашушулі – традиційна страва грузинської кухні, що готується з м'яса (найчастіше яловичини або телятини), тушкованого з овочами і спеціями в томатному соусі. Страва виходить досить гострою і пряною на рахунок використання великої кількості гострого перцю, хмелі-сунелі, коріандру, аджики. Неповторний смак страва отримує за рахунок тушкування м'яса спочатку у власному соку, потім в томатах. За традицією чашушулі готують в казані або каструлі з товстим дном. У такому випадку м'ясо залишиться м'яким і ніжним, при цьому не втрачаючи соковитість. Краще використовувати соковиті і стиглі помідори сливовидної форми. У Грузії чашушулі подають зі свіжим лавашем без будь-якого гарніру.
Ingredients
Яловичина
600 г.
Цибуля ріпчаста
7 ст. л.
Помідори
200 г.
Часник
1 шт.
Соус томатний
за смаком
Лавровий лист
1 шт.
Кінза
1 пучок
Базилік
1 пучок
Шафран
за смаком
Коріандр мелений
за смаком
Сіль
за смаком
Перець червоний мелений
за смаком
Preparation steps
01
Нарізати м'ясо кубиками. Часник, цибулю і зелень дрібно подрібнити.
02
Помідори промити, розрізати на дві частини поперек, вичавити сік, м'якоть подрібнити.
03
М'ясо з цибулею покласти в каструлю, влити 100 мл. води, поставити на вогонь, тушкувати до м'якості м'яса. Поступово додаючи гарячу воду.
04
Додати м'якоть в каструлю, тушкувати до готовності. Висипати часник, зелень, додати спеції, томатний соус, посолити і поперчити. Прокип'ятити протягом 10 хвилин.
05
Прибрати з вогню, накрити кришкою, дати настоятися 10-15 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores