
Бретонський масляний пиріг
Як відомо, бретонці - це народ області Бретань. Вона, у свою чергу, знаходиться на північному заході Франції (раніше вони навіть були окремим герцогством). Але тим не менш, вони теж французи. І точно так само, як і весь народ Франції, вони дуже ніжні і мають тонкий смак. Це проявляється в кулінарії теж. Тому бретонський масляний пиріг дуже ніжний на смак. Не дивлячись на те, що він не примхливий (інгредієнти досить прості в приготуванні), все одно пиріг може здивувати вас своєю легкістю і простотою. Адже не дарма кажуть, що все геніальне - просто. Тим більше, що ви можете робити його з будь-яким варенням, і тим самим урізноманітнити рецепт.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Top Grade Wheat Flour
225 г.
Vash Tsukor Sugar 10kg
110 г.
Auchan Powdered Sugar 200g
110 г.
Homemade Butter
225 г.
Pripravka Vanilla 2g
0,75 ч. л.
Chicken Egg C0 1pc
6 шт.
Pumpkin Jam 420g
125 г.
Akvulya Still Water 2l
1 ч. л.
Rud With Chocolate And Plombir Ice-Cream
100 г.
Preparation steps
01
Масло нарізати невеликими кубиками, в комбайні подрібнити борошно, цукор, цукрову пудру і масло, до консистенції крихти. Окремо змішати 4 яєчних жовтки і ваніль, додати також в загальну суміш. Замісити тісто. Тісто загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 2 години.
02
Духовку розігріти до температури 190°С. Форму змастити маслом, викласти половину отриманого тіста. Зверху накрити плівку на тісто, обережно розподілити по поверхні. Прибрати плівку, намазати зверху варенням, зверху викласти другу половину тіста, розкатану в пласт. Змастити пиріг зверху жовтком розведеним з водою.
03
Випікати в духовці протягом 45 хвилин. Після, остудити, потім витягнути з форми. Подавати з морозивом.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores