Артишоки з шинкою під скоринкою - Image

Артишоки з шинкою під скоринкою

Number of servings: 4Cooking time: 1 h 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Артишок - дивовижний продукт з яскравим горіховим смаком, багатий калієм, каротином, вітаміном С. Артишоки їдять сирими, обсмажують, бланширують або відварюють. Цей овоч використовується в салатах або подається з соусами як гарнір. Артишоки з шинкою під скоринкою - оригінальний варіант приготування цього продукту. Відварені, а потім запечені з шинкою під соусом, з апетитною сирною скоринкою, що утворилася, артишоки порадують Вас своїм оригінальним смаком. Якщо артишоки очищені, але не готуються відразу, їх слід помістити в прохолодну воду, підкислену лимонним соком або оцтом: в підкисленій воді вони не темніють.

Ingredients for the recipe

Salt Egypt
12.50

Salt Egypt

per 1 kg

Ingredients

Salt Egypt

за смаком

Grana Padano 32% cheese

1,5 ст. л.

Nashe Moloko UHT Milk 3.2% 950g

300 мл.

Top Grade Wheat Flour

1,5 ст. л.

Salad Sunflower Oil 500ml

1,5 ст. л.

Homemade Butter

1,5 ч. л.

Argal York Sandwich Ham

100 г.

Ista Artichokes in Brine 2000g

8 шт.

Lemon

1 шт.

Preparation steps

01

Вичавити сік половини лимона в миску, додати трохи води. Відрізати у артишоків ніжки і грубе листя, обрізати залишеному листю кінчики, розкрити і вирізати серцевину. Скропити соком другої половини лимона, покласти артишоки в миску із лимонною водою.

02

Поставити велику каструлю з водою на вогонь, всипати сіль, довести до кипіння, зменшити вогонь, викласти артишоки в киплячу воду, варити при закритій кришці протягом 30-60 хвилин поки вони не стануть м'якими (листя повинні легко відриватися). Після, ретельно висушити артишоки, перевернувши вниз головою.

03

У форму для випікання укласти артишоки розкритою частиною вгору. Викласти всередину кожного нарізану кубиками шинку. Розігріти духовку.

04

Вилити в невелику каструлю соняшникову олію, викласти вершкове масло, поставити на вогонь, розтопити, всипати борошно, варити протягом 2 хвилин постійно помішуючи. Влити молоко, готувати 6 хвилин. Додати за смаком сіль, перемішати, влити соус до артишоків в форму. Зверху посипати артишоки тертим сиром, випікати 10 хвилин, верхівки повинні стати золотистими. Подавати відразу ж.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min