Суп з нуту, перцю чилі і коріандру - Image

Суп з нуту, перцю чилі і коріандру

Number of servings: 6Cooking time: 1 h 50 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Нут - турецький або баранячий горох. Страви з нуту дуже популярні на Середземномор'ї і Близькому Сході. Суп з нуту, перцю чилі і коріандру є енергетичним і корисним. Баранячий горох містить в собі близько 80 цінних поживних речовин. Як і інші бобові, нут дуже поживний, тому що містить велику кількість білка. Замочувати його потрібно обов'язково. Якщо попередньо турецький горох замочити, то він приготується набагато швидше, а шкідливі речовини, які містяться в шкірці, зникнуть. Поступово використання гороху нут набуває популярності і в наших краях.

Ingredients

Нут

225 г.

Перець чилі

3 шт.

Коріандр горошком

2 ст. л.

Кінза

20 г.

Кмин насіння

1 ст. л.

Сметана

200 г.

Масло вершкове

50 г.

Часник

6 зубчиків

Лимон

1 шт.

Куркума

1 ч. л.

Cіль

за смаком

Чорний мелений перець

за смаком

Preparation steps

01

У холодній воді замочити горох нут на 12 годин.

02

Після чого воду злити, а горох промити.

03

Закип'ятити приблизно 2 літри води і засипати нут в киплячу воду. Коли вода знову почне закипати, знизити вогонь і варити так близько 1 години під кришкою.

04

На сковороді злегка прожарити насіння коріандру і кмину. Потім зняти їх з вогню і потовкти у ступці.

05

На цій же сковороді розтопити вершкове масло і додати, пропущений через прес, часник і дрібно подрібнений перець чилі (2 шт.), А також товчені спеції. На слабкому вогні прожарити хвилин 5, потім додати куркуму і ще трохи витримати на сковороді, постійно помішуючи.

06

Коли нут зваритися, бульйон злити в окремий посуд, а нут перекласти в кухонний комбайн. Додати півсклянки бульйону і перемолоти в однорідну масу.

07

Акуратно зняти з лимона цедру і додати її в комбайн. Також додати туди кінзу, спеції зі сковороди і трохи бульйону. Добре перемішати.

08

Потім вміст комбайна перекласти в каструлю, залити залишком бульйону і довести до кипіння. Додати сіль і перець за смаком і варити на слабкому вогні 30 хвилин.

09

Подавати суп варто теплим зі сметаною і лимонним соком. Також можна приправити подрібненим перцем чилі.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Суп з нуту, перцю чилі і коріандру – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua