Тушковані гриби у винному соусі - Image

Тушковані гриби у винному соусі

Number of servings: 8Cooking time: 50 minDifficulty: EasyMeal: Dinner

Всі чули про смачні м'ясниі страви, які заправляють винним соусом. А як вам такий варіант з грибами? Незвично, але не менш смачно! Радимо вам цю досить просту страву, щоб ви порадували своїх близьких. До того ж, її можна готувати і подавати до святкового столу разом з гарніром або ж просто із салатом. Вона виглядає дуже апетитно і красиво, і на смак не гірша. А якщо замінити вино гранатовим соусом, то отримаємо безалкогольний варіант страви. Наприклад, для діток. У будь-якому випадку страва буде дуже смачна, і ваші гості будуть у захваті.

Ingredients

Масло вершкове

100 г

Борошно пшеничне

15 г

Гриби

1,4 кг

Вино червоне сухе

400 мл

Бульйон овочевий

400 мл

Цибуля ріпчаста

50 г

Часник

4 зуб.

Петрушка

15 г

Сіль

за смаком

Preparation steps

01

Розтопити вершкове масло в сковороді на середньому вогні. Додати борошно і добре перемішати. Трохи обсмажити борошно до злегка коричневого кольору.

02

Гриби помити і нарізати кубиками. Цибулю і часник очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Додати до борошна нарізані гриби, вино, бульйон, цибулю, часник.

03

Довести овочеву суміш до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою і тушкувати близько 40 хвилин. Гриби повинні стати м'якими, а соус трохи загуснути. Додати сіль і перець. Петрушку помити, просушити, дрібно нарізати. Подавати гриби гарячими, посипавши петрушкою.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min