Солодкі курячі грудки у фритюрі з зеленою цибулею, вином і цедрою апельсина - Image

Солодкі курячі грудки у фритюрі з зеленою цибулею, вином і цедрою апельсина

Number of servings: 3Cooking time: 45 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Солодкі курячі грудки у фритюрі з зеленою цибулею, вином і цедрою апельсина – вишукана страва, яка займе гідне місце на Вашому святковому столі. Обсмажувати філе курячої грудки необхідно до появи золотистої скоринки. Саме тому курочка стає такою хрусткою і апетитно виглядає. Для пропонованої страви можна використовувати рисове вино. Імбир надає страві нотку солодкої пряності, а цедра апельсина в соусі – легкий аромат цитруса. У підсумку Вас чекає гармонійне поєднання хрусткої скоринки з ніжним, соковитим м'ясом курки під солодким апельсиновим соусом.

Ingredients

Філе курячої грудинки

450 г.

Яйце куряче

1 шт.

Сіль

0,8 ч. л.

Перець білий мелений

за смаком

Олія оливкова

200 мл.

Крохмаль кукурудзяний

50 г.

Борошно пшеничне

25 г.

Імбир

0,5 ст. л.

Часник

0,5 ч. л.

Перець чилі мелений

0,25 ч. л.

Цибуля зелена

25 г.

Вино солодке

1 ст. л.

Вода

30 мл.

Олія кунжутна

0,25 ч. л.

Соус соєвий

0,75 ст. л.

Цукор

2,5 ст. л.

Оцет винний білий

2,5 ст. л.

Апельсини

1 шт.

Preparation steps

01

Для приготування соусу, в миску натерти цедру апельсина, влити кунжутну олію, соєвий соус, воду, додати цукор і оцет.

02

Курку нарізати невеликими шматочками, перекласти у велику миску.

03

В окремій ємності збити 1 яйце, додати сіль і білий перець, влити 0,5 ст. л. оливкової олії. Перемішати. Додати яєчну суміш до курки, перемішати.

04

Змішати кукурудзяний крохмаль з борошном, обваляти в суміші шматочки курки. Розігріти в глибокій сковороді олію, партіями обсмажити курку, кожну партію протягом 3-4 хвилин.

05

Обсмажені шматочки викласти на паперовий рушник. Помити сковороду, сильно нагріти протягом декількох секунд, додати 0,5 ст. л. оливкової олії, додати на сковороду попередньо натертий імбир і подрібнений часник. Обсмажувати протягом 10 секунд. Додати зелену цибулю і перець чилі мелений, влити вино. Протягом 3 секунд перемішати, влити приготований соус, перемішати і довести до кипіння.

06

Додати в сковороду курку, перемішати. Змішати трохи крохмалю з водою, влити в сковороду. Коли соус загусне, зняти сковороду із вогню. Подавати курку можна із рисом.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min