Солодка рисова запіканка з кисломолчним сиром і яблуками - Image

Солодка рисова запіканка з кисломолчним сиром і яблуками

Number of servings: 8Cooking time: 50 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Побалуйте себе не тільки смачним, але і корисним сніданком. Пропонуємо Вам рецепт солодкої рисової запіканки з кисломолочним сиром і яблуками. Приготовану страву можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Запіканка виходить дуже ситною, тому з легкістю може замінити комплексний сніданок. Присипати сотейник можна не тільки панірувальними сухарями, а й перемолотим пісочним печивом. Сир, протертий через сито, надає запіканці м'який молочний смак, а саму масу робить однорідною, без грудочок. Якщо ж Ви хочете повною мірою відчути в запіканці смак кисломолочного сиру – не потрібно протирати його через сито.

Ingredients

Нежирний сир

200 г.

Рис

200 г.

Молоко

2 склянки

Цукор

3 ст. л.

Яйця

3 шт.

Яблука солодких сортів

1 шт.

Родзинки

80 г.

Сметана 15%

1 ст. л.

Панірувальні сухарі

30 г.

Соняшникова олія

за смаком

Preparation steps

01

Рис відварити в «половинному молоці» (молоко розбавляється водою наполовину).

02

Родзинки промити і обшпарити окропом.

03

2 яйця вінчиком збити з цукром.

04

Через сито протерти сир.

05

Яблука почистити і нарізати скибочками.

06

Відварений рис охолодити і з'єднати з яєчно-цукровою сумішшю, родзинками, яблуком і добре вимішати.

07

Змастити сотейник соняшниковою олією, присипати товченими сухарями і помістити в нього отриману суміш.

08

Щоб вийшла гарна скоринка, жовтком, змішаним зі сметаною, змастити поверхню майбутньої запіканки.

09

Запіканку випікати в духовці, нагрітій до 220°C 20-30 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min