
Порційні курники
Більш простий рецепт традиційного багатошарового російського пирога. Курник відомий з давніх часів і подавався він, в основному, на великих сімейних святах і весіллях. Можна начинку замінити і більш традиційною для курника: припущенний рис із маслом і яйцями, дрібно нарізана курка з молочним соусом і смажені гриби з цибулею. У даному ж рецепті пропонується для начинки використовувати картоплю, цибулю і фарш (свинячий, яловичий або курячий, за вашим бажанням). Такі порційні пиріжки робляться набагато простіше і швидше традиційного великого курника. Вони набагато зручніші звичайного пирога і ідеально підійдуть для подачі до м'ясного, овочевого або курячого бульйону.
Ingredients
Борошно пшеничне
700 г.
Маргарин
250 г.
Вода
250 мл.
Дріжджі сухі
10 г.
Цукор
5 г.
Сіль
за смаком
Картопля
660 г.
Цибуля
120 г.
Фарш
500 г.
Яйце
1 шт.
Preparation steps
01
Дріжджі змішати з цукром і склянкою теплої води. Розчинити дріжджі повністю і залишити на 10 хвилин.
02
Просіяне борошно змішати із замороженим маргарином і подрібнити блендером (повинні вийти крихти). Потім додати сіль, зробити заглиблення і влити, потроху, дріжджі. Замісити тісто, скачати його в кулю, замотати харчовою плівкою і покласти в холодильник на 30 хвилин
03
Картоплю помити, очистити і дрібно нарізати. Цибулю очистити від лушпиння і подрібнити. Змішати цибулю із картоплею, додати сіль і перець, перемішати.
04
Тісто розділити на 20 однакових частин і розкачати. На кожен коржик покласти трохи картопляної начинки, потім фарш. Скріпити краї, щоб вийшов трикутник. Залишити заготовки на 15-20 хвилин.
05
Духовку розігріти до 200°C. Деко застелити пергаментним папером. Викласти на деко пиріжки, змастити яєчним жовтком і поставити в духовку. Випікати близько 15-20 хвилин. Потім дати ще 3-5 хвилин полежати у вимкненій духовці.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores