Печена картопля із салатом і прошуто - Image

Печена картопля із салатом і прошуто

Number of servings: 4Cooking time: 1 h 10 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Особливість запропонованого рецепту в тому, що складові частини отриманої в результаті страви готуються окремо. У духовці запікається до м'якості картопля. Обсмажується на сковороді (на сильному вогні) шинка прошутто. Із шпинату, консервованої кукурудзи і селери готується салат зі смачною, насиченою заправкою. Всі три складові "зустрічаються" безпосередньо на сервірувальній тарілці. Порада: після запікання в духовці можна зробити розріз на кожній картоплині вздовж, а можна зробити по два глибоких хрестоподібних розрізи, не прорізаючи до кінця, так, щоб кожна картопля поділялася на чотири частини.

Ingredients

Картопля

4 шт.

Прошуто

4 шт.

Кукурудза консервована

310 г.

Стебло селери

2 шт.

Шпинат

100 г.

Сік томатний

2,5 ст. л.

Оцет винний червоний

1,5 ст. л.

Олія оливкова

2 ст. л.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Preparation steps

01

Духовку розігріти до 200°C. Ретельно вимити картоплю. Покласти картоплю на деко, поставити в духовку, випікати протягом 1 години.

02

Змішати в мисці томатний сік, оливкову олію і оцет. Посолити і поперчити за смаком.

03

На розігрітій сковороді обсмажити шинку на сильному вогні, після чого нарізати шматочками.

04

Перекласти картоплю на дошку, зробити розріз уздовж.

05

Змішати шпинат, кукурудзу і нарізану селеру. Додати дві третини заправки.

06

Картоплю викласти на тарілки, полити зверху третиною соусу, в кожну викласти салат, зверху покласти шинку. Прикрасити зеленню.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min