Неаполітанська ромова баба - Image

Неаполітанська ромова баба

Number of servings: 3Cooking time: 3 hDifficulty: EasyMeal: Lunch

Баба́ - з наголосом на другому складі - має офіційний титул головних солодощів Неаполя. Цей вишуканий кекс із здобного дріжджового тіста майже одночасно з'явився у слов'янській та італійській кухні. Завоював любов місцевих кондитерів і став солодким символом неаполітанської душі. Щоб з гідністю пройти три найважливіші фази приготування дріжджового тіста, варто заздалегіть запастися терпінням, часом і гарним настроєм. Запам'ятайте: ромову бабу на неаполітанський манер можна спекти у двох варіантах - у вигляді тістечка-грибка або у формі торта "саварена". Важливо, щоб об'єм тіста перед початком випікання займав не більше половини форми.

Ingredients for the recipe

7 Flour 1kg
21.90

7 Flour 1kg

1 kg

Ingredients

7 Flour 1kg

350 г.

Vid Dobroyi Kurky Formula Zdorovya Сhicken Eggs С0 10pcs

5 шт.

Vash Tsukor Sugar 10kg

50 г.

Homemade Butter

125 г.

Lvivski Drizhzhi Pressed Yeast 42g

18 г.

Salt Egypt

щіпка

Akvulya Still Water 2l

1 л.

Vash Tsukor Sugar 10kg

400 г.

Lemon

2 шт.

Pott Rum 54% 0.7l

250 г.

Preparation steps

01

Замісити опару з дріжджів, 2-3 ст.ложок теплої води, 50 г. борошна і 2 ст. ложок цукру. Залишити на годину (опара має збільшитися в об'ємі вдвічі).

02

Додати в тісто решту борошна та змішані заздалегіть яйця з цукром, нарізане невеличкими шматочками м'яке вершкове масло та сіль. А потім протягом 30-40 хвилин ретельно вимішувати тісто. Накрити рушником, поставити в тепле місце.

03

Коли тісто збільшиться вдвічі, викласти його в змащену вершковим маслом форму. Знову поставити в тепле місце. Коли тісто підійде вище краю форми, воно готове до випікання.

04

Розігріти духовку до 180°C. Поставити форму з тістом на найнижчу решітку духовки (враховуючи, що воно знову буде підходити). Через 10 хвилин знизити температуру до 170°C, а ще через 5-8 хвилин - до 160°C. Загалом процес випікання займає 40 хвилин. Готовність випічки визначається за її золотисто-коричневим кольором.

05

Перед просоченням випічку потрібно повністю охолодити. За чей час зварити сироп із води та цукру, додавши в нього цедру двох лимонів. Кип'ятити протягом 10-15 хвилин і повністю охолодити сироп, перш ніж додавати до нього ром.

06

Холодну бабу просочити сиропом. Для цього випічку слід покласти у форму, де вона випікалась, проколоти верхню скоринку в кількох місцях зубочисткою і рясно полити холодним сиропом. Залишити "відпочивати" на дві години - і можна подавати на стіл.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Spinach salad

Spinach salad

1

20 min