Молода картопля, запечена "в рукаві" - Image

Молода картопля, запечена "в рукаві"

Number of servings: 4Cooking time: 1 hDifficulty: EasyMeal: Lunch

Для приготування цієї страви нам знадобиться спеціальний кулінарний "рукав". Якщо ви ніколи не запікали їжу таким способом - обов'язково спробуйте, адже він має досить багато переваг. По-перше, продукт зберігає більше поживних речовин. По-друге, страва відрізняється багатим запахом і смаком, адже всі інгредієнти насичуються ароматами і соками один одного. По-третє - проза життя - вам не доведеться мити противень або форму. Тільки будьте обережні, відкриваючи рукав після того, як картопля дійде до кондиції - робіть це акуратно, щоб не обпектися парою. Сподіваємося, вам сподобається цей спосіб приготування!

Ingredients

Молода картопля

1 кг

Часник

3 зубчики

Петрушка, кріп або інша зелень за смаком

1 пучок

Оливкова олія

3 ст.л.

Морська сіль

за смаком

Чорний перець

за смаком

Кінза (за бажанням)

за смаком

Preparation steps

01

Духовку розігрійте до 200°C.

02

Картоплю ретельно вимийте і, при необхідності, потріть щіткою, зберігаючи шкірку. Якщо вона крупна, кожну картоплину можна наколоти виделкою у кількох місцях.

03

Часник очистіть і подрібніть ножем.

04

Зелень порубіть ножем.

05

У глибоку миску влийте оливкову олію, покладіть часник, сіль, перець і зелень. Все добре перемішайте.

06

Потім покладіть картоплю і ще раз все ретельно перемішайте, так, щоб картопля покрилась отриманою сумішшю.

07

Підготуйте рукав для запікання і викладіть туди картоплю з зеленню. Зав'яжіть рукав так, щоб у ньому залишалося якомога більше повітря. Зробіть в рукаві 2-3 проколи.

08

Помістіть рукав на грати в розігріту духовку і випікайте приблизно 40-60 хвилин - залежно від розміру картоплі.

09

Готову картоплю можна подати, додатково посипавши рубленою зеленню (цікавий аромат додасть кінза) та поливши оливковою олією.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min

Молода картопля, запечена "в рукаві" – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua