Австрійський райндлінг - Image

Австрійський райндлінг

Number of servings: 4Cooking time: 1 h 20 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Замість нашої паски австрийці у Святе Свято Великодня випікають свій традиційний райндлінг - дуже смачний формовий пиріг-рулет з дріжджового тіста. У нього додають фініки, горіхи, родзинки, курагу. Він дуже ароматний, так як попередньо просочується коньяком або ромом. На вигляд апетитний, пишний і ситний пиріг. Оригінальний присмак йому надає велика кількість горіхів. В оригіналі тісто для райндлінга виготовляється вручну. Але ще простіше цю цікаву, в міру солодку здобу приготувати у звичайній хлібопічці. Як тільки засипали всі основні продукти в ХП і поставили на основний режим тіста, відразу потрібно залити сухофрукти коньяком або темним ромом, щоб вони набрякали.

Ingredients

Борошно пшеничне

300 г.

Дріжджі свіжі

1,5 ч. л.

Масло вершкове

4 ст. л.

Молоко

8,5 ст. л.

Яйце куряче

0,5 шт.

Цукор коричневий

2 ст. л.

Аніс мелений

0,5 ч. л.

Сіль

5 г.

Цукор

3,5 ст. л.

Кориця мелена

за смаком

Горіхи волоські

1,5 ст. л.

Фініки

50 г.

Родзинки

1,5 ст. л.

Коньяк

1,5 ст. л.

Preparation steps

01

Фініки дрібно нарізати, висипати в миску, додати до них родзинки, залити коньяком, маринувати суміш протягом 1 години.

02

Нагріти молоко, додати в нього попередньо змішані дріжджі з коричневим цукром. Додати в суміш борошно, вершкове масло кімнатної температури, вбити яйце, посолити і додати аніс. Замісити тісто, воно не повинно бути рідким, при необхідності додати борошно. Залишити тісто на деякий час, щоб воно піднялося, потім розім'яти і знову залишити підніматися.

03

Розкачати на столі лист тіста товщиною в 1 см. Змастити топленим вершковим маслом, присипати цукром, корицею і сумішшю з родзинок, а також подрібненими горіхами.

04

Згорнути в рулет начинений лист тіста, викласти у змащену вершковим маслом форму, по колу (форма повинна бути з отвором в центрі).

05

Поставити в духовку на 45-50 хвилин, випікати при температурі 180°C.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min