Гарбузові булочки з маскарпоне і зеленню - Image

Гарбузові булочки з маскарпоне і зеленню

Number of servings: 6Cooking time: 1 h 20 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Пропонуємо вам рецепт ароматних і смачних гарбузових булочок з маскарпоне і зеленню. Маскарпоне - це італійський вершковий сир. Вважається, що вперше його стали робити в області між містечками поблизу Мілана в кінці шістнадцятого століття. Цей незвичайно-смачний сир Маскарпоне м'який, ніжний і вершковий на смак. Взагалі сиром його називають умовно. Маскарпоне, загалом-то, зовсім і не сир, а вершки, створожені винною кислотою, лимонним соком або винним оцтом. Для його виготовлення використовують коров'яче молоко або молоко буйволиць. Маскарпоне відмінно підходить для приготування різної випічки. Сир надає випічці ту ніжність і легкість, яку ви зможете відчути в цих гарбузових булочках.

Ingredients

Гарбуз (очищений від шкірки, насіння)

500 г.

Борошно

300 - 400 г.

Розпушувач тіста

1 ч. л.

Сіль

0,5 ч. л.

Вершкове масло

40 г.

Кисле молоко (або ряжанка)

4 ст. л.

Сухий базилік

0,5 ч. л.

Паприка сушена

0,25 ч. л.

Насіння кмину

1 - 2  ст. л.

Маскарпоне

125 г.

Кисломолочний сир

125 г.

Шніт-цибуля (можна замінити зеленою цибулею)

2 ст. л.

Петрушка

1 ст. л.

Кріп

1 ст. л.

Preparation steps

01

Гарбуз очистити від шкірки, нарізати великими кубиками і зварити в пароварці або приготувати в мікрохвильовій печі до м'якості.

02

Перенести в сито і залишити на 30 хвилин до охолодження. Подрібнити гарбуз у блендері до стану пюре.

03

Маскарпоне змішати з сиром і всією зеленню, посолити, перемішати і поставити в холодильник.

04

Борошно змішати з сіллю (0,5 ч. л.) і розпушувачем для тіста. Кінчиками пальців перетерти борошно з маслом до стану "дрібних хлібних крихт". Додати гарбузове пюре, базилік, паприку і кисле молоко або ряжанку (2 ст. л.), силіконовою лопаткою перемішати тісто до однорідного стану. На робочу поверхню насипати борошна і акуратно домісити тісто руками до м'якої і злегка липкої консистенції.

05

Деко вистелити пергаментом для випічки. Тісто розділити на 6 рівних частин. Скачати кожну в кульку і викласти на деко. Маленьким гострим ножем зробити хрестоподібний надріз на верхівці кожної булочки. Злегка змастити верхівку кожної булочки кислим молоком або ряжанкою і присипати кмином.

06

Духовку розігріти до 220°C. Випікати в розігрітій духовці 20-25 хвилин. Подати теплими з маскарпоне.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Гарбузові булочки з маскарпоне і зеленню – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua