Товстолобик, тушкований по-китайськи - Image

Товстолобик, тушкований по-китайськи

Number of servings: 2Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

У китайській кулінарії існує більше тисячі найменувань різноманітних спецій і приправ. У цьому рецепті використовуються одні з найпопулярніших. Так, імбир створює специфічний смак і запах за рахунок великої кількості ефірних олій, що містяться в ньому. Соєвий соус дозволяє знизити кількість солі, що використовується для приготування страви. Кунжут має своєрідний тонкий аромат. Вино в кулінарії також широко використовується на сході, хоча перевагу віддають спеціальному рисовому вину, приблизним смаковим аналогом якого може бути херес. Загалом, що довго розповідати ... ми думаємо, варто вже спробувати ароматну і пряну рибу по-китайськи!

Ingredients for the recipe

Whole Silver Carp
149.00

Whole Silver Carp

per 1 kg

Ingredients

Whole Silver Carp

750 г

Garlic

100 г

Red Chili Pepper

15 г

Vash Tsukor Sugar 10kg

15 г

Runa Vinegar 9% 0.75l

10 г

Triuga Herbal Ayurvedic Oil Jasmine and Ginger Root 100ml

5 г

Domecq White Semidry Sherry 15% 0.75l

40 мл

Auchan Green Onions Bundle 75g

15 г

Chong Soy Sauce 1l

20 г

Meat broth Big spoon 10g

2 склянки

Auchan Sesame Oil 240ml

25 мл

Dr.Oetker for baking starch 1000g

5 г

Salt Egypt

2,5 г

Preparation steps

01

Рибу почистіть, наріжте шматками і натріть сіллю.

02

Часник очистіть і розберіть на зубчики. Перчик чилі очистіть від насіння і наріжте тоненькими кільцями. Імбир дрібно наріжте. Зелену цибулю наріжте дрібними кільцями.

03

На сковороді добре прогрійте рослинну олію, і, не доводячи її до кипіння, опустіть туди зубчики часнику. Трохи підсмажте її (так, щоб він не змінив колір), дістаньте з олії і відкладіть.

04

У ту саму олію опустіть шматки риби, трохи прожарте їх і виловіть шумівкою.

05

У сковороді залиште 100 г олії, доведіть її до помірної температури. Знову покладіть туди часник, перчик чилі, імбир і смажте до появи аромату.

06

Потім покладіть в сковороду рибу, влийте бульйон, додайте цукор, соєвий соус, херес, зменшіть вогонь і тушкуйте рибу 15 хвилин. Готову рибу викладіть на тарілку.

07

Крохмаль розведіть в невеликій кількості холодної води.

08

Сковороду знову добре нагрійте. Влийте оцет і розведений крохмаль, покладіть цибулю. Помішуючи, дайте соусу загуснути, влийте кунжутну олію і ще раз добре перемішайте. Готовим соусом полийте рибу і подавайте.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Lo Mein

Lo Mein

1

30 min