
Тушковані гриби у винному соусі
Всі чули про смачні м'ясниі страви, які заправляють винним соусом. А як вам такий варіант з грибами? Незвично, але не менш смачно! Радимо вам цю досить просту страву, щоб ви порадували своїх близьких. До того ж, її можна готувати і подавати до святкового столу разом з гарніром або ж просто із салатом. Вона виглядає дуже апетитно і красиво, і на смак не гірша. А якщо замінити вино гранатовим соусом, то отримаємо безалкогольний варіант страви. Наприклад, для діток. У будь-якому випадку страва буде дуже смачна, і ваші гості будуть у захваті.
Ingredients
Масло вершкове
100 г
Борошно пшеничне
15 г
Гриби
1,4 кг
Вино червоне сухе
400 мл
Бульйон овочевий
400 мл
Цибуля ріпчаста
50 г
Часник
4 зуб.
Петрушка
15 г
Сіль
за смаком
Preparation steps
01
Розтопити вершкове масло в сковороді на середньому вогні. Додати борошно і добре перемішати. Трохи обсмажити борошно до злегка коричневого кольору.
02
Гриби помити і нарізати кубиками. Цибулю і часник очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Додати до борошна нарізані гриби, вино, бульйон, цибулю, часник.
03
Довести овочеву суміш до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою і тушкувати близько 40 хвилин. Гриби повинні стати м'якими, а соус трохи загуснути. Додати сіль і перець. Петрушку помити, просушити, дрібно нарізати. Подавати гриби гарячими, посипавши петрушкою.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores