
Салат з кальмарів з сиром фета і виноградом
Ніжний смак кальмара давно оцінили навіть найвибагливіші гурмани, проте легко очистити цей морський делікатес для деяких стало непосильним завданням. Насправді ж, це зовсім не складно. Потрібно лише опустити тушку в ємність з окропом на п'ять секунд, потім – у крижану воду. І плівочки видаляться без особливих труднощів. Ось і весь секрет. Як варіант, з цим корисним морепродуктом можна приготувати смачний і легкий салат. Пікантне поєднання кисло-солодкого винограду і легкої солонуватості грецького сиру настільки незвично, наскільки божественно. Рекомендуємо використовувати великі сорти винограду як зеленого, так і блакитного кольору (наприклад, августин і гарольд): салатик буде виглядати ефектніше.
Ingredients
Салат зелений
200 г.
Кальмари
200 г.
Виноград
100 г.
Сир фета
100 г.
Олія оливкова
20 мл.
Сіль
за смаком
Preparation steps
01
Салат помити, просушити, нарвати руками. Виноград помити і розрізати на половинки.
02
Кальмари відварити в підсоленій воді близько 1-2 хвилин. Потім нарізати їх кільцями. Сир фета розкришити.
03
Всі інгредієнти з'єднати. Додати оливкову олію і перемішати салат.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores