
Вершкова халва з фісташками
Не багато хто знає, що звична і улюблена усіма халва - це східна солодкість. Перші згадки про халву датуються 5 сторіччям до нашої ери. Батьківщиною халви вважається східна приголомшлива і загадкова країна Іран. Це потім рецепт халви пошириться спочатку в інших арабських країнах, а потім і по всьому світу, для того щоб радувати людей своїм смаком. Справжня халва повинна готуватися вручну. Існує навіть особлива поварська спеціалізація - кухар, що вміє готувати халву. Професія називається кандалатчі. Сьогодні ми вам запропонуємо стати цим самим кандалатчі і приготувати приголомшливу домашню вершкову халву з фісташками. Враження від такої халви залишаться самими позитивними.
Ingredients
Фісташки
1,5 ст.
Молоко
2 ст. л.
Цукор
0,5 ст.
Масло вершкове
5 ч. л.
Preparation steps
01
Очистити фісташки, подрібнити в блендері, пересипати в миску, додати молоко до фісташок.
02
Додати в миску з горіховою масою цукор, перемішати.
03
Розігріти сковороду, додати масло. Викласти в сковороду горіхову масу, тушкувати, поки суміш не загусне.
04
Викласти халву на тацю, змащену попередньо олією, розрівняти по всій поверхні. Остудити. Готову халву розрізати на шматочки.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores