
Баранячі реберця «28 кісточок»
Баранина - це не тільки смачне, але я корисне м'ясо. У ньому досить багато заліза, але мало холестерину. Наприклад, у яловичині його більше. Тому баранину слід їсти тим, хто переживає за свою серцево-судинну систему. М'ясо баранини приготувати можна по-різному. Ми пропонуємо вам рецепт баранячих реберець. Це досить смачна і ситна страва, і її можна готувати як для сімейної вечері, так і подавати гостям за стіл, тому що страва має прекрасний зовнішній вигляд і аромат. Ви приємно здивуєте всіх своїх гостей смачною стравою із, здавалося б, звичайних реберець. Особливо приємно те, що готувати їх всього півгодини, ну а з'їдаються вони вже дуже швидко.
Ingredients
Баранина
1 кг.
Цибуля
2 шт.
Часник
1 шт.
Вино біле сухе
200 мл.
Зіра
1 ст. л.
Зелень
за смаком
Варення брусничне
300 г.
Preparation steps
01
Дрібно нарізати часник, м'ясо промити, поперчити, посолити та додати лавровий листок і зіру. Остання надає баранині дивовижний узбецький аромат.
02
М'ясо потрібно замаринувати білим вином на 15 хвилин. Розрізати після цього баранину по одному реберцю в кожному шматку. На розігріту сковороду з рослинним маслом додати соус, який залишився після маринування та викласти м'ясо. Тушкувати близько 10 хвилин.
03
В цей час нарізати кільцями цибулю та обсмажити на рослинній олії. Тоді, як з м'яса випарувалася вся рідина, залишити ще на 1 хвилину на гарячій сковороді, щоб шматочки покрилися коричневою скоринкою.
04
Зняти одночасно смажену цибулю з м’ясом, дати охолонути та потім висипати у велике блюдо. За бажанням посипати зеленню. Добре поєднувати з солодким соусом – брусничним джемом.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores