Галушки із кисломолочного сиру зі шкварками - Image

Галушки із кисломолочного сиру зі шкварками

Number of servings: 4Cooking time: 40 minDifficulty: EasyMeal: Dinner

Знамениті українські полтавські галушки - вони досить часто фігурують у народній творчості. Чого тільки варті розповіді Миколи Васильовича Гоголя... Читаючи ці цікаві оповідання про життя українського народу того часу, сам мимоволі починаєш занурюватися і уявляти собі в розумі яскраві сцени з побуту того часу. Полтава того часу неможлива без цих самих знаменитих полтавських галушок, рецепт яких ми вам сьогодні маємо честь надати. Ця страва насправді дуже проста у своєму приготуванні, але від цього не менш смачна і поживна. Загалом це справжня українська колоритна народна страва, яку ви зобов'язані спробувати.

Ingredients

Борошно пшеничне

80 г.

Яйце куряче

3 шт.

Вода

0,5 ст.

Сіль

за смаком

Домашній сир

600 г.

Шпик

100 г.

Перець

за смаком

Цибуля ріпчаста

1 шт.

Preparation steps

01

У миску висипати сир, додати сіль та яйця. Ретельно перемішати, сюди ж просіяти борошно, замісити тісто, накрити рушником, дати настоятися 10-15 хвилин.

02

Поставити каструлю з водою на вогонь. У цей час нарізати шпик кубиками, обсмажити на розігрітій сковороді, додати в сковороду нарізану цибулю, смажити 3-4 хвилини до золотистого кольору.

03

Тісто розкачати в ковбаску, нарізати на шматочки, висипати їх у киплячу воду в каструлі, варити поки не спливуть.

04

При подачі, зверху висипати шкварки з цибулею. Можна варені галушки злегка підсмажити.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min

Галушки із кисломолочного сиру зі шкварками – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua