Баклажани, фаршировані кускусом - Image

Баклажани, фаршировані кускусом

Number of servings: 4Cooking time: 1 h 20 minDifficulty: MediumMeal: Dinner

Створіть у будинку атмосферу Марокко, атмосферу спекотної Африки! У цьому вам допоможуть баклажани, фаршировані кускусом. І не лякайтеся, що для страви потрібно так багато інгредієнтів, адже приготувати її зовсім не складно. Кускус - марокканське національне блюдо - зробить баклажани надзвичайно ніжними, а гриби - ситним. Лайм, кріп, зелена цибуля, оливкова олія і маслини, часник, петрушка і базилік подарують страві такий незвичайний смак, що всі будуть закривати очі, затамувавши подих, будуть намагатися відчути кожен продукт, розгадати його. Після такої страви коханий без перебільшення буде носити вас на руках, а діти розповідатимуть, що у них найкраща мама в світі.

Ingredients for the recipe

Eggplant
32.39 - 40.00

Eggplant

per 1 kg

Ingredients

Eggplant

1 шт.

BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml

3 ст. л

Salt Egypt

за смаком

Kotanyi Black Pepper Peas 70g

за смаком

Fine Life Couscous 800g

50 г.

Dill 70g

гілочка

Ukrainski Pecherytsi Kremovi Champignons 500g

75 г.

Kilojo Dried Pine Nut 50g

50 г.

Basil in Pot

гілочка

Parsley 70g

гілочка

Auchan Canned Tomatoes with Greens 3l

4 шт.

Auchan Green Onions Bundle 75g

4 шт.

Oscar Pitted Olives 300g

50 г.

Garlic

1 зубчик

KhMZ Sour Cream 20%

150 мл.

Lime

1 шт.

Reggia Genovese Pesto Sauce 190g

2 ст. л

Preparation steps

01

Прогріти духовку до 220°С або (якщо духовка газова) до 7 відмітки. Розрізати навпіл баклажани.

02

Змастити половиною оливкової олії, розкласти по листу духовки, посипати половиною солі і випікати 15-20 хвилин або поки м’якоть стане ніжною та м’якою. Зменшити температуру духовки до 190°С або (якщо духовка газова) до 5 відмітки.

03

Покласти кускус і залити 150 мл. окропу. Відставити, поки він набухне. Нарізати гриби. Встановити в блендер ніж-подрібнювач, поставити половину кедрових горішків, базилік та петрушку і обробляти до подрібнення.

04

Змішати кускус з помідорами, зеленою цибулею, маслинами без кісточок, цілими кедровими горішками та часником. М’якоть з баклажанів видалити і подрібнити на пюре. Змішати з кускусовою сумішшю та розподілити по оболонках баклажанів.

05

Викласти баклажани у тарілку, збризнути олією та запікати протягом 15 хвилин. Тим часом змішати сметану, цедру та сік лайму. Зробити у сметанній суміші завиток із соусу песто та подавати як соус до фаршированих баклажанів.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min