
Гратен картопляний
Спочатку пояснимо значення слова гратен. Гратен - це запечені певним чином продукти. Продукти можуть бути самі різні такі як, риба, м'ясо, овочі і навіть солодкі страви. Вони запікаються таким чином, що в кінцевому підсумку виходить апетитна, золотиста, хрумка скоринка. Єдиною вимогою до такого виду запікання є те, що посуд в якій запікають страву повинен бути жароміцний. Отже, посудом і картоплею ви запаслися. Тепер рекомендуємо приступити до приготування картопляного гратену. Смак страви просто приголомшливий. Ця хрустка, золотиста скоринка зверху страви покриває саму картоплю - таку соковиту, м'яку, ароматну. Часник надає такий приємний аромат, а вершки пом'якшують картоплю.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Packed Potatoes
1,5 кг
Salt Egypt
за смаком
Nashi Vershky UHT Cream 15% 125g
0,5 л
Khersonskyy Syr Korolivskyy Cheese 45%
150 г
Homemade Butter
20 г
Garlic
3 зуб.
Kotanyi Black Pepper Peas 70g
за смаком
Eco Ground Nutmeg
3 г
Preparation steps
01
Картоплю очистити і нарізати дуже тонкими скибочками. Часник очистити і роздавити часниковим пресом. Вершки змішати з сіллю, мускатним горіхом і перцем, довести до кипіння, злегка охолодити. Додати у вершки товчений часник, ретельно розмішати.
02
Змастити термостійку прямокутну форму вершковим маслом, викласти картоплю шарами, кожен шар заливаючи вершками. Запікати в розігрітій до 150°С духовці 40 хв. Тим часом натерти сир на тертці.
03
Дістати форму з гратеном з духовки, посипати тертим сиром. Збільшити температуру духовки до 200°С. Повернути деко в духовку і запікати до золотистої скоринки, приблизно 5 хв.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores