Пиріг зі шпинатом і бринзою - Image

Пиріг зі шпинатом і бринзою

Number of servings: 8Cooking time: 1 h 20 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Пиріг зі шпинатом і бринзою - це прекрасний варіант для сімейної вечері або дружніх посиденьок. Якщо у вас сьогодні намічається дружня вечірка можна чудово приурочити до неї приготування такого чудесного пирога. У чому краса пирогів, так це в тому, що їх можна подавати як самостійну страву при цьому красиво порційно порізати і розкласти гостям на тарілки. А це дуже хороший варіант, якщо ви покликали до себе друзів. До того ж таким пирогом не соромно-то і гостей почастувати. По-перше, пиріг виходить дуже смачний і ароматний. Бринза і шпинат додадуть пирогу неймовірно пікантних ноток. А листкове тісто буде дуже ніжним, хрустким і ароматним. Вийде дуже пікантно і культурно.

Ingredients

Листкове тісто

500 г.

Шпинат

200 г.

Бринза

200 г.

Яйце

1 шт.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Мак

1 ч. л.

Preparation steps

01

Бринзу порізати маленькими кубиками.

02

Шпинат розморозити і дуже добре віджати від зайвої рідини. При необхідності шпинат дрібно порізати.

03

До шпинату додати білок одного яйця. Посолити, поперчити. Додати бринзу. І все ретельно перемішати. Начинка готова.

04

Тісто розморозити, розгорнути. Порізати на смужки не менше 5-6 см. шириною.

05

На смужки тіста викласти начинку.

06

Акуратно злегка розтягуючи краї тіста і ховаючи всередину начинку, зліпити джгутики з тіста.

07

На деко постелити пекарській папір. По центру викласти перший джгутик у вигляді спіралі швом вниз.

08

Викласти всі інші джгутики по спіралі. До жовтка додати чайну ложку води, злегка збити, добре змастити жовтком верх пирога. Зверху посипати маком.

09

Поставити в розігріту до 180°C духовку. Випікати 40-50 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Пиріг зі шпинатом і бринзою – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua