
Качка по-пекінськи
Приготуйте одну з найпопулярніших страв китайської кухні - качку по-пекінськи. Її надзвичайний солодкий смак ще довго залишатиметься на ваших вустах. Ніжне м'ясо подарує вам казкове насолоду. І, звичайно ж, качці по-пекінськи легко складе компанію рис в будь-якому вигляді. Подавайте качку разом зі шматочками лимона, соком якого при бажанні можна полити м'ясо. Готувати таку радість дуже легко, а їсти приємно. Така страва не тільки добре підійде для святкового столу, а й сама з легкістю влаштує свято в будь-який день тижня. Блюдо подарує вам і вашим домочадцям шматочок далекої Азії. Насолоджуйтесь!
Ingredients
Качка
1 шт.
Вино червоне
200 мл.
Сіль
за смаком
Мед
4 ст. л.
Перець чорний
1 ч. л.
Імбир
1 ст. л.
Вершкове масло
1 ст. л.
Соєвий соус
5 ст. л.
Preparation steps
01
Взяти заморожену качку, зрізати з неї зайвий жир і облити окропом. Витерти паперовим рушником або серветками і натерти качку з усіх боків зовні і всередині вином та сіллю.
02
Після цього відправити качку на 12 годин у холодильник. Потім обмастити з усіх боків і всередині медом і знову відправити в холодильник на 12 годин у вертикальному положенні.
03
Розігріти духовку до 190°С. Покласти качку на решітку, решітку на деко, а в деко налити близько 1 склянки холодної води. Все накрити фольгою і відправити в розігріту духовку на 1 годину.
04
Змішати імбир, масло, перець, соєвий соус. Через годину вийняти качку з духовки, зняти фольгу та змасти попередньо приготовленою сумішшю.
05
Знову поставити качку на решітці до духовки на 25-30 хв. Потім обмастити соусом та дати трохи охолонути.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores