М'ясний терін з печінкою, беконом і фісташками - Image

М'ясний терін з печінкою, беконом і фісташками

Number of servings: 8Cooking time: 1 h 20 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Терін - страва французької кухні. Зазвичай представляє з себе «буханку» з фаршу, запечену в довгастій керамічній формі. Це дуже смачний запечений паштет, в якому, крім фаршу, є й інші великі шматочки м'яса: свинина з додаванням ніжною курячої печінки, ароматний бекон і фісташки. Відмінно підходить для святкового столу. Його перевага в тому, що його можна приготувати заздалегідь, за пару днів до урочистого заходу. За час, що залишився, він якраз ущільниться, настоїться і придбає потрібний аромат і гармонійний смак. Після урочистого заходу скибочки теріна можна використовувати в різноманітних бутербродах і тостах.

Ingredients for the recipe

Boiled and Smoked Pork Ham
499.00

Boiled and Smoked Pork Ham

per 1 kg

Ingredients

Boiled and Smoked Pork Ham

800 г.

Chicken Liver

250 г.

Chilled Bacon

150 г.

Packed Onion from 3kg

150 г.

Roasted Pistachios

120 г.

Nashi Vershky UHT Cream 15% 125g

200 мл.

Vid Dobroyi Kurky Formula Zdorovya Сhicken Eggs С0 10pcs

2 шт.

Garlic

2 зубчика

Frapin Cognac 40% 0.7l

2 ст. л.

Homemade Butter

1 ст. л.

Eco Ground Nutmeg

1 ч. л.

Spice Black Pepper Ground

1 ч. л.

Salt Egypt

за смаком

Preparation steps

01

Цибулю очистити від лушпиння та дрібно нарізати кубиками.

02

Курячу печінку нарізати середніми шматочками.

03

Бекон нарізати дрібними кубиками.

04

На сковороду викласти шматочки бекону (без масла) і обсмажити не більше 1-2 хвилини, щоб бекон не згорів.

05

Потім бекон зі сковороди викласти в тарілку, а на сковороді розтопити вершкове масло. На олії обсмажити цибулю до золотистості (приблизно 5 хвилин).

06

Потім додати на сковороду печінку. Обсмажити приблизно 4-5 хвилин, періодично помішуючи.

07

Окорок нарізати великими шматками, а потім, пропустивши через велику решітку м'ясорубки, зробити свинячий фарш.

08

Додати до фаршу яйця, перець, мускатний горіх, часник, видавлений через прес. Посолити за смаком і добре вимішати фарш.

09

Потім додати у фарш вершки і коньяк. Знову добре перемішати. Після чого додати обсмажену печінку і очищені фісташки.

10

Добре все перемішати, щоб добавки рівномірно розподілилися по всьому об'єму фаршу.

11

У продовгувату форму для випікання викласти всю суміш, утрамбувати, щоб не було порожнечі. Потім форму замотати в 2 або 3 шари фольги і прибрати її в холодильник на ніч.

12

Після цього форму у фользі поставити в глибоку форму і налити в неї води, так щоб вона доходила до половини форми у фользі.

13

Глибоку форму поставити в духовку, розігріту до 160°С і запікати 80-90 хвилин.

14

Потім, вийняти її з духовки і дати повністю охолонути. Після цього зняти з теріна фольгу і злити воду. Не виймаючи його з форми, знову накрити фольгою, а зверху поставити важкий предмет, щоб терін ущільнився. У такому вигляді прибрати його в холодильник мінімум на 8 годин.

15

Далі терін акуратно перевернути на блюдо, прикрасити за смаком і подавати.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min