Лінивий рататуй - Image

Лінивий рататуй

Number of servings: 4Cooking time: 1 h 15 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Франція багата на вишукані страви. Ми зобов'язані їй не тільки через сири і дорогі вина, але й через масу інших корисних супів, салатів і закусок. Наприклад, лінивий рататуй - традиційне овочеве блюдо прованської кухні, яке народилося десь на берегах Ніцци. Овочі дуже корисні для людського організму, вони приводять його в тонус - особливо в холодну пору. А ледачий рататуй допоможе заощадити вам час на приготування вечері. Баклажани і помідори будуть ніжними і м'якими завдяки майонезу і оливковій олії. Часник і свіжий базилік подарують блюду фантастичний аромат, а бринза додасть пікантності. Не забудьте прикрасити вашу вечерю бокальчиком червоного вина і свічкою і насолодитися романтичною вечором!

Ingredients

Баклажан

1 шт.

Помідори

2 шт.

Часник

1 головка

Оливкова олія

2 ст. л.

Бринза

6 ст. л.

Майонез

1 ст. л.

Свіжий базилік

за смаком

Сіль

за смаком

Рослинна олія

15 г.

Preparation steps

01

Баклажан надрізати, щоб вийшла гармошка, і вимочити в солоній воді близько 2 годин.

02

Помідори нарізати тонкими кружечками.

03

З бринзи необхідно приготувати пасту - додати до неї січений часник, 1 ст. л. оливкової олії і трохи майонезу. Перемішати до однорідної маси і посипати базиліком.

04

У змащену олією форму викласти баклажан, трохи розкрити його для фарширування і змастити надрізи оливковою олією, що залишилась. У кожен розріз покласти часточку помідора і начинку з бринзи.

05

Запікати 60 хвилин при температурі 180°C.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Лінивий рататуй – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua