
Пиріг Guinness
Дивовижне поєднання темного пива і яловичини. Навіть ті, хто не вживає пива і взагалі його не любить, із задоволенням покуштують цей м'ясний пиріг. Незвичайне поєднання тушкованої яловичини запеченої в пирозі, можливо і вас підштовхне до створення дивовижних страв. Навіть у цьому рецепті не варто дотримуватися певного стандартного набору продуктів. Наприклад, до яловичини в напарники пішов би бекон, а до цибулі з часником - морква і ще інші овочі, які доповнили і так чудовий аромат. Дійсно для створення кулінарного шедевра треба витратити немало часу, але результат вас порадує сповна, ось побачите! Ірландська кухня у вас удома - це можливо вже сьогодні.
Ingredients
Яловичина
700 г.
Борошно
1 ст. л.
Цибуля
2 шт.
Часник
3 зубчики
Пиво Guinness
400 мл.
Сир твердий
70 г.
Листкове тісто
170 г.
Вершкове масло
50 г.
Яйце
1 шт.
Розмарин
за смаком
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Preparation steps
01
Нарізати упоперек м'язових волокон чак стейк (частина м'ясного м'якуша з яловичини). Посипати розмарином, сіллю і перцем. Обсмажити.
02
Обчистити цибулю і часник. Пасерувати на 1 столовій ложці олії до золотистого кольору. Перекинути суміш до м'яса.
03
Влити 400 мл. пива Guinness. Додати 1 ст. л. муки і перемішати. Довести до кипіння, а потім на повільному вогні тушкувати 2 години. У результаті повинна вийти густа підлива. Дати охолонути.
04
Спершу змастити форму для пирога вершковим маслом. Розкачати листкове тісто завтовшки 5 мм. Відрізати третю частину тіста, щоб накрити зверху. Велику частину тіста викласти у форму, далі начинку, посипавши твердим сиром, накрити тістом, яке раніше вирізали, і скріпити краї. Щоб тісто добре зліпилося, його рекомендується змастити (краї) збитим яйцем.
05
Духовку розігріти до 180ºС і готувати пиріг 50 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores