Дорада на помідорах із картоплею - Image

Дорада на помідорах із картоплею

Number of servings: 2Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Всім відомо, що риба є не тільки смачним, але і корисним продуктом, будучи джерелом фосфору, йоду, кальцію. Любителі риби, цей рецепт "Дорада на помідорах із картоплею" - для вас. Кулінарні переваги доради незаперечні: ніжне, щільне, злегка рожевувате м'ясо з приємним солодкуватим смаком і невелика кількість кісток. Корисні властивості цієї риби поряд з її відмінними гастрономічними якостями зробили її візитною карткою багатьох світових кухонь, особливо регіонів Середземномор'я. Готувати дораду можна різними способами, але головне - не піддавати її занадто тривалій тепловій обробці.

Ingredients

Дорада

2 шт.

Помідори

300 г.

Цибуля ріпчаста

1 шт.

Часник

2 шт.

Розмарин свіжий

2 шт.

Олія оливкова

5 ст. л.

Петрушка

1 пучок

Preparation steps

01

Часник очистити і нарізати кружечками. Цибулю очистити і нарізати півкільцями. Розігріти сковороду з оливковою олією, додати на сковороду цибулю з часником, протушкувати.

02

Зробити на помідорах надрізи, опустити в окріп на 2 хвилини, після злити воду і зняти з помідорів шкірку. Помідори нарізати півкільцями. Додати їх на сковороду до цибулі і часнику. Додати за смаком сіль і перець, тушкувати суміш до готовності.

03

На деко викласти суміш зі сковороди, зверху викласти рибу, яку необхідно попередньо посолити і поперчити, а також скропити оливковою олією. Всередину риби покласти гілочку розмарину.

04

Картоплю промити, очистити від шкірки, нарізати кільцями. Викласти в деко навколо риби. Поставити в попередньо розігріту до 200°C духовку на 15 хвилин, після перевернути рибу на іншу сторону, готувати ще 15 хвилин, після переключити духовку в режим гриль, випікати до готовності. При подачі посипати зверху посіченою зеленню.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min