Холодний борщ із буряком - Image

Холодний борщ із буряком

Number of servings: 4Cooking time: 30 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Представляємо вашій увазі прекрасну слов'янську страву - холодний борщ з буряком. Страва виникла ще під час Київської Русі. Також можна зустріти іншу його назва - це холодник. Ця страва є національною стравою кухонь декількох східноєвропейських країн. Це страва білоруської, польської, литовської, латиської, української кухні. Холодний борщ відрізняється, в першу чергу, відсутністю м'ясних продуктів в своєму складі. Тому дана страва є частим гостем на пісному столі в період християнського посту. Холодний борщ з буряком порадує вас своїм незвичайним давньоруським смаком. Такий борщ добре їсти влітку в спеку, він відмінно вас наситить і охолодить. Холодник завжди подається охолодженим.

Ingredients

Кефір

1 л.

Буряк

500 г.

Огірки

300 г.

Яйця

3 шт.

Кріп

1 пучок

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Preparation steps

01

Помитий буряк щільно загорнути у фольгу, і запекти в духовці 1-1,5 години. Охолодити. Натерти на крупній тертці.

02

Яйця відварити. Порізати кубиками. Залишити половинку 1 яйця для прикраси.

03

Огірки порізати кубиками.

04

Дрібно посікти зелень.

05

Змішати буряк, яйця, огірки, зелень.

06

Посолити, поперчити, залити кефіром і перемішати.

07

Борщ подавати охолодженим, прикрасивши яйцем.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min

Холодний борщ із буряком – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua