
Торт «Медовий Панчо»
Одним з недоліків десертів, які готуються вдома, є те, що вони забирають досить багато часу на приготування. Тому найчастіше більшість купує вже готові солодощі в магазині, а якщо щось спекти - так це до свята або у всякому разі у вихідний день. Але торт "Медовий Панчо " - це виняток. Досить приготувати бісквітне тісто і потім вмочати його в мус. І нехай вас не лякає те, що рецепт досить складний і має багато пунктів. Запевняємо ви, ви швидко освоєтесь, і менше, ніж через годину, ваші рідні вже насолоджуються прекрасним медовим тортом, який дарує море радості, коли вдихаєш його приємний аромат і куштуєш перший шматочок.
Ingredients
Цукор
70 г.
Мигдальне борошно
190 г.
Яйця
8 шт.
Коричневий цукор
76 г.
Борошно
55 г.
Вершкове масло
38 г.
Солодке біле вино
100 мл.
Желатин
12 г.
Натуральний йогурт
500 мл.
Мед
80 г.
Вершки, жирністю 33-35%
300 мл.
Цукрова пудра
40 г.
Какао-порошок
1 ст. л.
Preparation steps
01
У великій мисці необхідно перемішати мигдалеве борошно і цукрову пудру.
02
В отриману суміш додати мед, 4 яйця і злегка збити міксером на середніх обертах до отримання однорідної маси.
03
Просіяти борошно, додати в однорідну масу і вручну перемішати.
04
Відокремити білки решти яєць і збити міксером з коричневим цукром до м'яких піків. З'єднати з тістом. Після акуратно домісити розтоплене вершкове масло.
05
Розподілити готове тісто по деко, застеленому пергаментним папером. Випікати 5-8 хвилин у духовці, розігрітій до 210°С.
06
Готовий бісквіт необхідно викласти на підготовлену поверхню і зняти папір.
07
Холодною водою залити желатин і дати йому набрякнути.
08
Вершки збити міксером і на деякий час прибрати до холодильника.
09
Скласти в невелику каструльку яєчні жовтки, вино і цукор та поставити на гарячу водяну баню. Суміш постійно збивати вінчиком, поки вона не досягне густої, світлої консистенції (температура повинна становити 55-60°С).
10
Потім перелити суміш в кухонний комбайн і добре збити до охолодження.
11
Нагріти мед до 85°С і розчинити в ньому набряклий желатин.
12
Йогурт викласти в глибоку миску і додати тоненькою цівкою розігрітий мед. Суміш необхідно безперервно збивати.
13
Акуратно змішати йогуртову і винно-жовткову суміші. У самому кінці додати збиті вершки і перемішувати силіконовою лопаткою знизу догори, зберігаючи легкість текстури.
14
Форму злегка змочити і застелити харчовою плівкою (так вона краще прилипне). На дно налити трохи мусу. Потім порізати бісквіт на невеликі квадрати і занурювати кожен бісквітний шматочок повністю в мус і викладати у форму.
15
У самому кінці злегка притиснути все рукою і закрити харчовою плівкою. Готову страву прибрати в холодильник на ніч.
16
На наступний день зняти верхню плівку. Перевернути форму на блюдо, зняти решту плівки. Торт посипати какао і прикрасити на свій смак.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores